SK

Felejtse el a szelfibotot, az új sláger a szelfidrón lehet

2017-08-04 11:50

Felejtse el a szelfibotot, az új sláger a szelfidrón lehet 

A fiatalok ízlését jól ismerő cég 200 millió dollárt sem sajnálna, hogy felvásárolja azt a startupot, amely egy különleges drónt készített – ez lehet a fotózás és videózás terén az új őrület. 

A Snapchat hiába sikeres annyira a fiatalok körében, hogy a Facebook is mindent lemásol róla, már egyáltalán nem csak a közösségi médiáról szól. A mögötte álló Snap cég ugyanis sokkal inkább kameragyártóként hivatkozik magára a Spectacles miatt. 

Ez egy fiatalos napszemüveg, a sarkában apró kamerával, amellyel egy érintés után tíz másodperces felvételek készíthetők. A felvételeket wifi-n vagy Bluetooth-on lehet a telefonra küldeni, és azonnal megoszthatók a Snapchat-en. 

A tizen- és huszonévesek körében nagyon menő szemüvegről van szó, de a Snap nem állna meg itt. 

A The Information beszámolója alapján ugyanis az új lehetséges őrületet látják a Hover Camera drónban, ezért a gyártóját, a Zero Zero Roboticsot fel is vásárolnák. A javában zajló tárgyalásokról kiszivárgott: 200 millió dollárt sem sajnálnának erre költeni. Ha a Snap tényleg jól érez rá a fiatalok igényeire, akkor ebből az üzletből és a cég napszemüvegéből is látszik: olyan kamerákban látják a jövőt, amelyekkel rögzítés közben nem kell törődni. 

A Spectacles napszemüveghez hasonlóan a kicsi és könnyen hordozható Hover Camerát is gyerekjáték használni: csak be kell kapcsolni, el kell engedni, a drón pedig automatikusan követi a tulajdonosát és társaságát, felveszi videóra az eseményeket, arcfelismerője révén pedig magától csinál szelfiket is.

 

 Forrás: hvg.hu


« Vissza | Hírarchívum »