SK

Teljes napfogyatkozás lesz ma az USA-ban, de itt ön is végignézheti

2017-08-21 15:27

Teljes napfogyatkozás lesz ma az USA-ban, de itt ön is végignézheti 

A teljes napfogyatkozás magyar idő szerint 19:15-kor veszi kezdetét. Ez lesz az első olyan alkalom, ahol a közösségi médián keresztül az egész világ élőben követheti az eseményt. 

Magyar idő szerint hétfőn este, 19 óra 15 perc 51 másodperckor az Egyesült Államok nyugati partjánál fekvő Oregon államnál teljes napfogyatkozás veszi kezdetét, ami északnyugat–délkeleti irányban haladva robog majd végig az USA szárazföldjén. 

Ilyen természeti jelenség utoljára 1979-ben fordult elő az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy óriási izgalom és várakozás övezi. Az eseményről azonban a világ más tájáról, így Magyarországról sem maradunk majd le, a teljes napfogyatkozást ugyanis sok helyen élőben adják majd. 

A NASA több helyen is streameli majd az eseményt: a YouTube-on már most elindult az adás, de a Facebookon, a Twitch-en és a Periscope-on is követni lehet majd a napfogyatkozást. 

A tervek szerint nemcsak a földről, de a Nemzetközi Űrállomásról is lesz majd kamerakép. A Twitteren szintén lesz élő közvetítés, ott jelenleg egy visszaszámláló látszik, ami megmutatja, mikor kezdődik a videó. 

Ha valaki esetleg 360 fokos közvetítést nézne, a Time magazin Facebook-oldalán és/vagy YouTube-csatornáján teheti majd meg ezt. VR-eszközzel lehet nyomon követni a CNN közvetítését is. 

Forrás: hvg.hu


« Vissza | Hírarchívum »