SK

Itt az okosóra, amit szó szerint sosem kell feltölteni

2017-10-10 12:57

Itt az okosóra, amit szó szerint sosem kell feltölteni 

A PowerWatch fejlesztői szerint az okosórát elég csak viselni ahhoz, hogy működésbe hozzuk, a készülék ugyanis a test hőenergiáját alakítja át elektromos árammá. 

Az okosórák legnagyobb gyengesége, hogy nagyon gyorsan lemerülnek, ezért közel sem olyan kényelmes a használatuk, mint az analóg társaiké. Mivel az akkumulátort fizikailag sem lehet jelentős mértékben növelni, a hosszú távú használhatósághoz más módszerekre van szükség. A svájci MyKronoz például mechanikus szerkezettel is ellátta az órát, így az akkor is képes az időt mutatni, ha az eszköz lemerült. A Matrix nevű cég azonban még egy ennél is hatékonyabb módot talált ki arra, hogy sokáig tudjuk az okosórát használni. 

A PowerWatch különlegessége, hogy a működéséhez szükséges elektromos áramot mi magunk állítjuk elő – azzal, hogy viseljük az eszközt. 

A készülék ugyanis képes a testünk hőenergiáját elektromos árammá alakítani, így kis túlzással gyakorlatilag mi magunk vagyunk az akkumulátorok. 


 
© Matrix Industries 

Ugyanennek a technológiának köszönhetően a készülék méri az elégetett kalória mennyiségét, az aktivitás szintjét és az alvást is. Sőt, a készülék azt is képes megmutatni, mennyi energiát termelt a testünk. A készüléket emellett minden olyan funkcióval ellátták, amelyet az okosóráktól már megszokhattuk: többek között lecserélhetjük a kijelzőn a számlapot vagy épp zenét hallgathatunk vele. Miután levettük, az aktuális adatokat automatikusan eltárolja a rendszer, majd az óra alvó üzemmódra áll át. Ha ismét felvesszük, az óra bekapcsol, és ott folytatja a mérést, ahol előzőleg abbahagyta.

 
 

A fejlesztők szerint a PowerWatch 50 méterig vízálló, így akár úszás közben is viselhetjük. (A készüléknek van egy továbbfejlesztett változata is, a PowerWatch X már 200 méterig vízálló.) 

Az eszköz androidos készülékekkel, valamint iPhone-nal és iPaddel is képes együttműködni. Az óra legolcsóbb változata 169 dollárba (kb. 44 ezer forint), a legdrágább pedig 249 dollárba (kb. 65 ezer forint) kerül majd. Az előrendeléseket a cég 2017 októberében teljesíti. 


Forrás: hvg.hu


« Vissza | Hírarchívum »