SK

Hasonlít a MacBookhoz, de feleannyiba kerül a Xiaomi új laptopja

2017-09-12 15:04

Hasonlít a MacBookhoz, de feleannyiba kerül a Xiaomi új laptopja 

Egy nappal az iPhone-ok bejelentése előtt villantott Apple-bosszantó eszközöket a Xiaomi, sokkal olcsóbban az almás logós termékeknél. A Xiaomi tegnapi pekingi rendezvényen jelentettek be egy „jóárasított” csúcstelefont (a részletekről itt olvashatnak), és egyebek mellett egy olyan notebookot is, amelyet a MacBook Próra áhítozóknak ajánlanának.

   

S hogy honnan ez a magabiztosság? Többek között onnan, hogy a Xiaomi Mi Notebook Próba már egy nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor dolgozik Nvidia GeForce MX 150 grafikus processzorral. Itt aztán van bőven teljesítmény, s ebből ne legyen gond, még különleges hűtőrendszert is tervezett a Xiaomi, szimmetrikusan elhelyezett ventilátorokkal, valamint extra nagy hűtőcsövekkel és hűtőbordákkal.

   

A 15,6”-es kijelző Gorilla Glass 3 védelmet kapott. A gyártó külön hangsúlyt fektetett a háttér-világítású billentyűzetre, hogy az markánsan eltérjen a MacBook Próétől. El is tér, hiszen 19 százalékkal nagyobb annál, s van is elég hely a funkcióbillentyűknek. A Xiaomi szerint olyan gépelni rajta, mintha igazi mechanikus billentyűzeten írnánk, ezt sokan szeretik. Az ujjlenyomat-olvasót a touchpadbe integrálták.

   

Még két porttal több is van a Mi Notebook Próban, mint a MacBookban (összesen hét), ezzel együtt a legelitebb modell (Intel Core i7 + 16 GB RAM) ára körülbelül 1100 dollárnak (281 ezer forintnak) megfelelő összeg, legalábbis Kínában. A másik két verzió (Intel Core i7 + 8 GB RAM és Intel Core i5 + 8 GB RAM) 982 dollárba (251 ezer forintba), illetve 860 dollárba (220 ezer forintba) kerül. 

Forrás: hvg.hu


« Vissza | Hírarchívum »