SK

Elővették Mark Zuckerberg első nagy ötletét, és ebből egy új Facebook is lehet

2017-09-05 12:44

Elővették Mark Zuckerberg első nagy ötletét, és ebből egy új Facebook is lehet 

Nem biztos, hogy ez lesz az új Facebook, de az Islands alkalmazás bizonyítja, hogy a közösségi oldalak frontján lehet még (régi-)újat mutatni. 

Az amerikai egyetemisták körében népszerű, mert rájöttek, mire vágynak: nem mások életének nézegetésére, hanem közös élmények megélésére. "Nem akarunk olyan világban élni, ahol a Facebook-csoportok jelentik a legtöbbet a közösségi élményben” – nyilatkozták a Mashable érdeklődésére az Islands fejlesztői, és ezzel el is árulták az alkalmazás lényegét. 

A facebookos csoportokhoz ugyanis nagyon hasonló a szolgáltatás, de ide exkluzívan csak adott egyetemek diákjai jelentkezhetnek. Ismerős recept? Igen, így indult a Facebook is világhódító útjára, de most Mark Zuckerberg ötletét felhasználva, a Facebook-csoportoknál többet nyújtva készítették el az appot, és bevált: az amerikai fiatalok rákattantak, van olyan egyetem, ahol már minden negyedik elsőéves ide akar mihamarabb "felvételt” nyerni.

 
© Islands 

Az alkalmazással csoportokat lehet létrehozni, amelyekhez a létrehozó egyetemének többi hallgatója is csatlakozhat, képeket oszthatnak meg, programokat szervezhetnek, a közelben élő egyetemistákkal ismerkedhetnek. A funkciókkal és a dizájnnal inkább a Snapchatre hasonlít az app, mint a Facebookora – bár a Snapchat is előjött már csoportokra tervezett szolgáltatással, amit Palvin Barbarával reklámoztak. 

Az alkalmazás annak ellenére is komoly sikert arat, hogy még csak hét amerikai egyetemen működik, és csak béta verzióban. "A mai fiatalok már nem posztokat akarnak látni mások életéről, hanem közös élményekre vágynak, érdekes és szórakoztató módon” – mondta Greg Isenberg, az ötletgazda, aki az Islands alkalmazást a munkahelyi Facebook, vagyis az általunk is bemutatott Slack egyetemi verziójának nevezi. 

Az alkalmazásban fantáziát látó támogatók már közel 2 millió dollárt dobtak össze, amivel 2018 végére már 75 amerikai egyetemen lehet jelen a szolgáltatás. 

Forrás: hvg.hu


« Vissza | Hírarchívum »